VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Igor Grosu, întrevedere cu europarlamentarul Dragoș Tudorache: R. Moldova este importantă pentru o Europă unită și puternică

„Republica Moldova este importantă pentru o Europă unită și puternică”. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu, după o întrevedere cu raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, eurodeputatul Dragoș Tudorache.

Șeful legislativului și-a exprimat recunoștința pentru rezoluția adoptată recent prin care Parlamentul European a solicitat inițierea negocierilor dintre țara noastră și UE până la sfârșitul anului.

Este un mesaj puternic care spune că Republica Moldova este importantă pentru o Europă unită și puternică. Tot în luna aprilie, s-a decis să fie instituită în Moldova o misiune EUPM (EU Partnership Mission) care ne va ajuta să consolidăm reziliența și capacitățile în instituțiile de resort”, a declarat președintele Parlamentului.

De asemenea, oficialii au discutat despre agenda Parlamentului de legislatura a XI-a.

„Ne dorim instituții funcționale în stat, care, indiferent de conjunctura politică, să lucreze în beneficiul oamenilor”, a adăugat speakerul Igor Grosu.

În această perioadă, europarlamentarul Dragoș Tudorache se află într-o vizită în Republica Moldova, în cadrul căreia a mai avut întrevederi cu Prim-ministrul Dorin Recean, cu președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, cu președinta Consiliul Audiovizualului, Liliana Vițu-Eșanu și cu președintele Consiliului Concurenței, Alexei Gherțescu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.