VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Indemnizațiile pentru copiii rămași fără îngrijire părintească, în creștere cu peste 30%

Indemnizațiile zilnice pentru copiii rămași fără îngrijire părintească și pentru cei din centrele de plasament sau comunitare vor crește cu peste 30 la sută. Decizia a fost luată astăzi de Guvern.

Astfel, potrivit proiectului executivului, alocațiile zilnice pentru zilele obișnuite au fost majorate de la 15 la 20 de lei, iar pentru zilele de sărbătoare de la 92 de lei la 119 lei. Pentru aceste majorări, autoritățile au stabilit cheltuieli de aproximativ 15 milioane de lei.

Potrivit datelor structurilor teritoriale de asistență socială, în 2023 vor beneficia de indemnizații zilnice peste 2800 de copii, cu 400 mai mulți decât în 2022.

Tot astăzi, în urma indexării prestațiilor sociale cu 15 la sută, executivul a majorat și pensia minimă pentru dizabilitate. Astfel, din 1 aprilie, în cazul unei dizabilități severe alocația minimă va fi de aproximativ 2000 de lei, iar pentru pensionarii cu dizabilități accentuate și medii, pensia minimă va fi de 1834 de lei și, respectiv, 1310 lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.