VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Incendiul de la Liceul „L. Deleanu” din Chișinău, provocat de lucrări de sudură din subsolul clădirii

Incendiul de la Liceul „Liviu Deleanu” din sectorul Buiucani al Capitalei a fost provocat de abateri admise în timpul unor lucrări de sudură.

„Analizând minuțios toate detaliile angajații IGSU au ajuns la concluzia că cea mai probabilă cauză de producere a arderii este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de sudură electrică”, se arată în comunicatul IGSU.

Amintim că incendiul a izbucnit pe 5 aprilie 2024 în demisolul instituției de învățământ. În urma arderii au fost evacuate aproximativ 1900 de persoane, iar în misiunea de lichidare a incendiului au participat 60 de salvatori și pompieri cu 10 unități de tehnică. Datorită mobilizării eficiente a corpului didactic și a responsabililor din cadrul instituției de învățământ, nici o persoană nu a avut de suferit.

În scopul prevenirii situațiilor de risc, dar și a pregătirii în caz de situații excepționale IGSU organizează sistematic instruiri complexe în domeniul protecției civile. Astfel, de la începutul anului de studii 2023-2024 au fost desfășurate aplicații în 821 instituții de învățământ din țară. Totodată, pentru următoarea perioadă se preconizează desfășurarea exercițiilor în alte 489 instituții de învățământ din Republica Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.