VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Concurs fără sfârșit. CSP a dispus începerea unei noi selectări publice pentru șefia Procuraturii Generale

Consiliul Superior al Procurorilor a fost votat azi pentru începutul unul nou concurs public pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general, după anularea, cu scandal, a precedentului concurs din luna februarie.

Termenul limită de depunere a dosarelor este date de 15 mai 2024. În cadrul ședinței CSP a fost votat și proiectul prin care s-a modificat regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general, transmite Ziarul de Gardă.

„În cazul în care membrul Consiliului a evaluat candidatul fără argumentarea unuia sau a mai multor dintre criteriile prevăzute de lege și prezentul Regulament, prin votul majorității absolute a membrilor săi, Consiliului decide excluderea tuturor fișelor completate de acest evaluator, cu recalcularea punctajului final al candidaților”, se arată în punctul 36 prim a proiectul de modificare a regulamentului.

„Introducerea dispoziției pct.361 este considerată stringentă din perspectiva explicării modului de excludere a fișelor de evaluare a membrului Consiliului evaluator, care nu furnizează o motivare a punctajului acordat pentru evaluarea unuia sau mai multor criterii prevăzute de lege și de Regulament și, drept consecință, a recalculării punctajului final al candidaților. În particular, aceasta va contribui la asigurarea unei proceduri de selecție a candidatului la funcția de Procurorul General obiective, transparente și în termeni rezonabili”, se arată în hotărârea CSP de modificare a regulamentului.

Ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a declarat că „membrii CSP au dezbătut minuțios ce propuneri să conțină acest regulament pentru a evita alte situații neplăcute pentru viitor. Aceste intervenții în regulament sunt mai mult tehnice, dar în același timp oferă soluții ca membrii CSP să intervină când apar tentative de deturnare a unui concurs”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.