VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Incendiu la cea mai mare centrală electrică din sudul Rusiei în urma unui atac cu drone

Dronele au lovit noaptea trecută hidrocentrala Novocerkassk, cea mai mare din sudul Rusiei. După atacuri, un incendiu a avut loc la două unități energetice ale centralei.

„Din cauza incendiului, liniile de înaltă tensiune de 330 kV – Tihorețkoe și Rostov au fost oprite automat. Sursa de alimentare a consumatorilor a fost acum restabilită. Două unități electrice ale centralei de stat au fost scoase temporar din funcțiune”, a scris Vasili Golubev, guvernatorul regiunii.

Demnitarul a precizat că incendiul de la centrală a fost stins rapid şi nu au existat victime. Golubev nu a precizat care a fost cauza incendiului, dar în ultima vreme Ucraina şi-a intensificat atacurile asupra infrastructurii energetice ruse. Oamenii din zonă au spus că au auzit cel puțin zece drone zburând deasupra regiunii Rostov și că apoi s-au auzit explozii în zona termocentralei Novocerkassk. Pe rețele sociale au apărut imagini cu incendiul izbucnit după explozii.

Centrala electrică Novocerkassk, aflată la 53 de kilometri de Rostov pe Don, este una dintre cele mai mari din cadrul Sistemului Energetic Unic din sudul Rusiei, fiind dată în exploatare în 1965.

Între timp, Statele Unite au îndemnat Ucraina să înceteze atacurile asupra infrastructurii energetice ruse, avertizând că atacurile cu drone riscă să provoace represalii şi creşterea preţului petrolului la nivel global, a dezvăluit vineri Financial Times, citând persoane familiarizate cu acest subiect, potrivit Reuters.  Aceste atacuri au determinat creşterea preţului la petrol, care s-a majorat cu aproape 4% din 12 martie când Ucraina a început să atace infrastructura energetică a Rusiei. O nouă creştere a preţurilor la benzină în SUA ar afecta cota de popularitate a preşedintelui Joe Biden pe fondul campaniei electorale şi i-ar submina şansele de realegere, comentează agenţia de presă citată. Atât Rusia, cât şi Ucraina s-au folosit de drone pentru a lovi infrastructuri critice, instalaţii militare şi concentrări de trupe în războiul lor de peste doi ani, Kievul lovind rafinării şi instalaţii energetice ruseşti în ultimele luni. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.