VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Incendii de vegetație în sudul țării. Un câmp de stufăriș din Etulia, Găgăuzia, cuprins de flăcări

Vântul și temperaturile mai ridicate provoacă primele incendii de vegetație din acest an. Pompierii au intervenit la Etulia, Găgăuzia, acolo unde flăcările au cuprins un câmp cu stuf. Echipajul de salvatori au luptat cu flăcările timp de jumătate de oră, fiind compromise 300 de metri pătrați de stufăriș.

Potrivit datelor statistice ale IGSU, pe parcursul anului 2023 au fost înregistrate 4780 de intervenții ale pompierilor la lichidarea focarelor de vegetație uscată, în urma cărora au fost compromise peste 11600 ha de teren.

IGSU atenționează repetat cetățenii că în condiții de vânt, umiditate redusă și temperaturi ridicate, necaracteristice pentru sezonul rece, poate fi provocată izbucnirea focarelor de ardere și răspândire a acestora pe arii extinse, provocând incendii de proporții. Astfel, salvatorii îndeamnă populația să nu aprindă vegetația uscată, gunoiul menajer și stufărișul, în vederea prevenirii incendiilor. Totodată, oamenii sunt rugați să nu arunce chibrituri, țigări sau alte obiecte aprinse pe suprafețe de iarbă uscată, în preajma spațiilor forestiere și terenurilor agricole. De asemenea, o atenție deosebită trebuie acordată minorilor, aceștia trebuie supravegheați de maturi pentru a nu le permite jocul cu focul și alte surse de aprindere.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.