VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Forumul Economic de la Chișinău. Cristian-Leon Țurcanu: cea mai importantă investiție românească pe acest mal al Prutului este încrederea

Cea mai importantă investiție românească pe acest mal al Prutului este încrederea. Încrederea în oamenii de aici, încrederea în caracterul european al societății de aici și încrederea în autoritățile proeuropene care permit dezvoltarea corectă a R. Moldova. Declarația a fost făcută de ambasadorul României în R. Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, în cadrul celei de-a doua ediție a Forumului Economic care se desfășoară la Chișinău.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, a menționat că prezența numeroasă a participanților la Forum demonstrează încă o dată că Republica Moldova este deschisă pentru business.

„Mă bucur că întreprinzătorii economici din România sunt practic vârful de lance a tot ceea ce înseamnă investiții și business european în Republica Moldova. Cred sincer că cea mai importantă investiție românească pe acest mal al Prutului este încrederea. Este încrederea în oamenii de aici, este încrederea în caracterul european al societății de aici și nu în ultimul este încrederea în autoritățile proeuropene care permit dezvoltarea corectă, dezvoltarea europeană a Republicii Moldova, iar acest tip de încredere naște alte tipuri – încrederea în zona economică, într-un climat investițional favorabil, încrederea în educație etc. România este prezentă aici și sprijinul românesc se face simțit”, a spus ambasadorul.

Prezent la eveniment, Alteța sa regală, principele Radu al României, le-a mulțumit investitorilor din țările UE, inclusiv din România, Polonia, Italia, Germania, care s-au alăturat evenimentului.

„Sper numărul lor să crească în anii următori. Nu are cum să crească dintr-o dată, pentru că încrederea într-o țară, într-o guvernare, într-o parte a lumii se construiește zi de zi și construcția aceasta nu se încheie niciodată. Cu atât mai bine să vezi că sunt realizări atât de frumoase la Chișinău și la București, dar ele nu pot sta niciodată fără încurajare, fără sprijin. Trebuie mereu și mereu, în fiecare zi să o iei de la capăt, convingându-i pe ceilalți că ești mai bun. Spiritul acesta atât de modern, atât de pragmatic, atât de întreprinzător, pe care economia vremurilor noastre îl are este un foarte bun exemplu pentru toată societatea”, a mai spus principele Radu al României.

La evenimentul organizat sub auspiciul Familiei Regale a României au participat premierul Dorin Recean și președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.