VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat în perioada 01 – 07 august 2022 au constituit mai mult de 695,1 milioane de lei

În perioada 01 – 07 august 2022 au fost efectuate încasări la bugetul de stat de peste 695,1 milioane de lei, cu 17% mai mult decât a fost stabilit, a raportat Serviciului Vamal într-un comunicat de presă.

De la persoanele fizice, care au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, au fost încasate plâți în valoare de peste 19 milioane de lei, ceea ce reprezintă 2,7 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă. 

Banii colectați de la contribuabili ajung în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 10 549 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 90 307 traversări.  

În această perioada au fost înregistrate 57 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 151 de mii de lei. 

În comunicatul Serviciului Vamal se mai specifică că de la începutul anului curent au fost colectate la bugetul de stat 19 miliarde de lei, fiind atestată o creștere de 22,2 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.