VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Încasări de peste 721 milioane de lei, raportate de Serviciul Vamal în ultima săptămână

În perioada 22 – 28 august 2022, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 721,8  milioane de lei, mai mult cu 21,5 % față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval.

Potrivit unui comunicat emis de autoritățile vamale, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 16,7 milioane lei, ceea ce reprezintă 2,3 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă. 

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, Serviciul Vamal informează că au fost perfectate 10 658 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 97 905 de traversări. 

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 104 încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 447 mii de lei. 

În aceeași ordine de idei, Serviciul Vamal menționează că, de la începutul anului curent, autoritățile vamale au colectat la bugetul de stat circa 21,2 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 21,9 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.