VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ARBI susține că a sechestrat 35 de loturi agricole în valoare de circa 4 milioane de lei

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a Centrului Național Anticorupție (CNA) a aplicat sechestre în valoare de circa 4 milioane de lei, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută.

Printre bunurile indisponibilizate, în dosare de trafic de influență și delapidarea averii străine, se numără 35 de loturi agricole și 4 terenuri pentru construcții.

Potrivit unei note emis de CNA, la moment, ARBI are în examinare 176 de delegații, pe 122 de cauze penale, în privința a 283 de subiecți. 

Pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție.

Astfel, Direcţia analitică a întocmit 5 rapoarte de analiză operațională, alte 115 analize operaționale și 2 rapoarte de analiză strategică fiind în procedură; Direcţia legislaţie și expertiză anticorupție a recepționat 22 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 20 de rapoarte de expertiză și 8 avize, 24 de proiecte sunt în examinare; În cancelaria Centrului au fost înregistrate 1360 materiale; 44 de apeluri au fost recepționate la Linia naţională anticorupţie; Au fost eliberate 152 de caziere de integritate; Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 4 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție; 3 persoane s-au deținut în Izolatorul de urmărire penală al CNA pe parcursul săptămânii precedente.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.