VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Încă un pretendent la fotoliul de primar al capitalei

Încă un pretendent la fotoliul de primar al capitalei. Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei(PDCM), condus de fostul premier Ion Chicu și-a desemnat candidatul la alegerile locale din municipiului Chișinău preconizate pentru toamna anului 2023. Este vorba despre Anatol Usatîi, vicepreședintele PDCM și ex-ministru al Economiei și Infrastructurii.

Ion Chicu declară că în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al PDCM din 12 noiembrie, membrii formațiunii au decis participarea PDCM la alegerile generale locale din Republica Moldova din anul 2023.

„În cadrul ședinței Consiliului Politic Național al PDCM din 12 noiembrie 2022, s-a decis: Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei va participa la alegerile generale locale din Republica Moldova din anul 2023; Dl Anatol Usatâi, vicepreședinte PDCM, ex-ministru al Economiei și Infrastructurii, a fost aprobat în calitate de candidat al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei la funcția de Primar General al mun. Chișinău”, a scris ex-premierul Ion Chicu într-o postare pe o rețea de socializare.

Anatol Usatâi a fost ministru al Economiei și Infrastructurii în Guvernul Chicu. A lucrat și în Guvernul condus de Pavel Filip iar în iunie 2019, a plecat din executiv.

Menționăm că la finele lunii octombrie, Ruslan Codreanu a anunțat că va candida la funcția de primar general al municipiului Chișinău în cadrul alegerilor locale din toamna anului viitor. Fostul primar interimar a fost delegat din partea Partidului Puterea Oamenilor.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.