VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fost comandant de pluton din Donețk, condamnat la închisoare în Moldova

Un cetățean al R. Moldovei a fost condamnat pentru infracțiunea mercenariat în Donețk, Ucraina, în perioada 2016-2021.

Bărbatul este din raionul Strășeni și are vârsta de 34 de ani.

În baza probelor acumulate de ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, acesta a fost reținut la revenirea în țară, la punctul de trecere a frontierei de la Sculeni și supus investigațiilor.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția la comiterea infracțiunii de mercenariat, manifestată prin participarea lui în conflictul armat din Ucraina, prin contribuirea la secesionarea regiunilor separatiste Lugansk și Donețk ale Ucrainei.

Inițial, acesta s-a înrolat în formațiunea militară „Pervaia Slaveanscaia Brigada” a autoproclamatei republici Donețc, în cadrul căreia a participat la conflictul militar în calitate de ostaș. Ulterior, acesta a fost avansat în calitate de comandant de batalion, iar mai apoi – comandant de pluton în telecomunicații. Potrivit declarațiilor inculpatului, acesta era remunerat lunar, iar totalizat suma anuală constituia 150.000 ruble rusești.

Așa cum acesta și-a recunoscut vinovăția, potrivit legii a beneficiat de o reducere a pedepsei și a fost condamnat la trei ani și șase luni închisoare. Bărbatul a fost plasat sub arest până la intrarea în vigoare a sentinței pronunțate vineri, 11 noiembrie 2022.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.