VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Încă un caz de rujeolă confirmat de ANSP. Pacientul – un bebeluș de doar cinci luni

Un nou caz de rujeolă a fost înregistrat la un copil de 5 luni din municipiul Chișinău, rezultatul fiind confirmat în urma analizelor efectuate în Laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Potrivit unui comunicat al ANSP, cazul este de import, copilul împreună cu părinții s-au aflat în perioada 11-24 ianuarie în România.

ANSP mai precizează că pacientul nu a beneficiat de vaccinul ROR deoarece nu a atins vârsta eligibilă pentru vaccinare, conform Calendarului național de imunizări. În Republica Moldova, vaccinul ROR este administrat în trei doze, la 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani.

De la începutul anului curent, în țară, au fost înregistrate trei cazuri confirmate de rujeolă, dintre care unul de import. Cazurile nu au legătură epidemiologică între ele.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în ultimele luni, se înregistrează o creștere semnificativă a cazurilor de rujeolă în Regiunea Europeană, îndeosebi în țările vecine. În România a fost declarată epidemie de rujeolă, în prezent fiind înregistrate 4679 de cazuri confirmate de rujeolă, inclusiv 6 decese.

Rujeola este o infecție virală extrem de contagioasă, care poate duce la complicații grave, precum infecție a urechii, pneumonie, encefalită, orbire și chiar deces.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.