VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Încă un an de comerț preferențial cu UE. Alaiba: UE continuă să demonstreze angajamentul și sprijinul față de R. Moldova

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, a venit cu o reacție, după ce astăzi, Parlamentul UE a votat pentru prelungirea cu un an a măsurii de liberalizare a comerțului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Alaiba menționează că prin această măsură „Uniunea Europeană continuă să demonstreze angajamentul și sprijinul său față de Republica Moldova”.

Votat în Parlamentul European! Încă un an producătorii noștri vor exporta pe marea piață europeană prune, struguri și alte produse agricole moldovenești, fără taxe vamale și restricții cantitative. Liberalizarea comerțului între Republica Moldova și Uniunea Europeană a avut deja un impact pozitiv asupra economiei moldovenești. Accesul la piața europeană, cu o mai mare deschidere și posibilități comerciale, a permis producătorilor moldoveni să-și promoveze și să-și vândă produsele într-un mediu competitiv. Prin prelungirea acestei măsuri, Uniunea Europeană continuă să demonstreze angajamentul și sprijinul său față de Republica Moldova”, a comentat Alaiba.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.