VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Încă patru nave cu cereale au ieșit din porturile ucrainene

Centrul de coordonare stabilit la Istanbul, care organizează transportul cerealelor ucrainene și verifică navele a eliberat permise de transport pentru încă patru nave cu cereale, ca parte a acordurilor de deblocare a exporturilor încheiate pe 22 iulie.

Astfel, potrivit presei ucrainene, astăzi Administrația Porturilor Maritime din Ucraina a confirmat că trei nave au ieșit din Cernomorsk și încă una din Odesa.

Despre acest lucru a scris pe Twitter și Oleksandr Kubrakov, ministrul ucrainean al infrastructurii. Oficialul a comunicat că navele de marfă: Mustafa Necati, Star Helena, Glory și Riva Wind au o încărcătură totală de 170 de mii de tone cu cereale.

Din februarie Rusia blochează porturile ucrainene, dar pe 22 iulie părțile au convenit să fie reluat transportul marin al cerealelor prin Turcia. Potrivit termenilor acordului, Rusia nu atacă obiectivele portuare implicate în transportul produselor agricole, iar Ucraina ghidează navele prin apele minate cu ajutorul navelor de război.

Primele nave au început să părăsească porturile în această săptămână.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.