VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

Încă o parohie a Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Moldovei anunță aderarea la Mitropolia Basarabiei

Episcopia de Bălți și Fălești a Mitropoliei Moldovei, condusă de arhiereul prorus și cu viziuni deschise antiromânești Marchel, a mai pierdut o parohie. Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Glodeni și-a anunțat trecerea în subordinea canonică a Mitropoliei Basarabiei a Patriarhie Române. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, transmite nordnews.md. Anunțul vine la scurt timp, după ce și Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Răuțel, raionul Fălești, a făcut același pas și a aderat la Mitropolia Basarabiei.

„Venim cu un mesaj important pentru toți credincioșii creștini-ortodocși din satul Răuțel. Să nu uităm că strămoșii noștri au venit din regiunea Cernăuți Ucraina, țară, care este invadată de trupele rusești, care ucid, violează, jefuiesc și distrug averea agonisită de oameni prin muncă onestă de ani de zile. Oribil este că încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina, Biserica Ortodoxă Rusă sprijină deschis și ferm războiul. Astăzi, putem spune că Biserica Ortodoxă Rusă este direct implicată în războiul din Ucraina, își înființează propria armată de mercenari pe care îi antrenează în biserici cu instructori din trupele speciale pentru a-i trimite apoi să lupte în Ucraina. Fiind solidari cu rudele noastre din Cernăuți, viața și pacea cărora a fost devastată de invazia armatei ruse. Fiind convinși că biserica creștină nu are dreptul moral și spiritual să susțină războiul și crimele, Nedorind să fie parte a bisericii care susține deschis războiul în țara vecină, enoriașii Comunității Religioase Parohia cu Hramul ”Adormirea Maicii Domnului” din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova cu sediul în satul Răuțel, Fălești a decis să se alăture Mitropoliei Basarabiei,” a scris Primăria Răuțel.

Amintim, Sinodul Bisericii Ortodoxe Române le-a dat asigurări clericilor și credincioșilor care părăsesc Mitropolia Moldovei și revin la Mitropolia Basarabiei că sancțiunile la adresa lor aplicate de reprezentanții bisericii ruse la Chișinău sunt nule din punct de vedere canonic.

De asemenea, Sfântul Sinodul al Bisericii Ortodoxe Române a decis, în ședința din 29 februarie, „binecuvântarea, încurajarea și susținerea inițiativelor comunităților ortodoxe românești din Ucraina de a reface comuniunea cu Biserica Mamă, Patriarhia Română, prin organizarea lor juridică în structura religioasă numită Biserica Ortodoxă Română din Ucraina”.

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.