VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Acțiunile anti-Putin din secțiile de vot au lovit ca un fulger. Deputații ruși vor 8 ani de pușcărie pentru incendiile provocate în birouri

Incidentele din secțiile de vot din Rusia în prima zi a scrutinului prezidențial i-au supărat rău pe deputații ruși, care, în urma reacției dure a liderului de la Kremlin, anunță loial și imediatele soluții. Parlamentari din Duma de Stat propun până la opt ani de pușcărie pentru provocare incendiilor în birourile electorale.  

Deputata Partidului „Spravedlivaia Rossia” (Rusia Justă), Iana Lantratova, va propune plenului Dumei de Stat un proiect ce prevede o pedeapsă de până la opt ani de închisoare pentru încercarea de „a perturba alegerile prin incendiere sau alte mijloace, în general, periculoase”, transmite The Moscow Times.

„Cei care acționează la comandă sau în interesul unui stat străin, care se opune Federației Ruse în timpul ostilităților, ar trebui și să fie pedepsiți mai dur. În astfel de cazuri este necesar să se stabilească termene mari de închisoare – de la cinci la opt ani. Eu și colegii mei de fracțiune vom pregăti și vom depune un proiect de lege corespunzător în zilele următoare”, declarat deputata Lantratova.

În prezent, pentru astfel de abateri, rușii riscă până la patru ani de închisoare în temeiul unui articol al Codului Penal privind obstrucționarea exercitării drepturilor la vot.

În prima zi de vot la alegerile prezidențiale din Rusia, Comitetul de anchetă al Rusiei a deschis mai multe dosare în baza acestui articol. Numărul total de incendieri și încercări de umplere a urnelor cu vopsea sau verde de briliant a depășit 20 de cazuri.

Vineri, mai multe persoane au fost arestate pentru că au pulverizat cerneală, vopsea și antiseptic pe urne sau au aruncat cocteiluri Molotov în direcția secțiilor de votare. În plus, președintele rus Vladimir Putin a acuzat Ucraina că încearcă să-i perturbe realegerea prin atacuri și incursiuni la graniță.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.