VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați, Filippo Grandi: Republica Moldova merită tot suportul internațional

“Republica Moldova merită tot suportul internațional, iar UNHCR va continua să mobilizeze sprijinul direct, inclusiv familiilor gazdă și instituțiilor statului”. O declarație în acest sens a fost făcută de Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați, Filippo Grandi, la evenimentul de inaugurare a sediului Direcției azil și apatridie al Inspectoratului General pentru Migrație și a Ghișeului de documentare a beneficiarilor de protecție temporară.

Republica Moldova – o țară mică, cu resurse limitate, a făcut pentru refugiați ceea ce nu au putut face țări mai mari și sper că întreaga lume va vedea asta și va sprijini acest efort. Recenta aprobare de către Guvern a mecanismului de protecție temporară este, de asemenea, un pas foarte important care va oferi refugiaților mai multă stabilitate și acces la diverse servicii. În același timp, acest mecanism va deveni un element important de integrare a Republicii Moldova în familia UE”, a menționat Filippo Grandi.

La eveniment a fost prezentă și prim-ministra Natalia Gavrilița care a menționat că ”societatea noastră este una care nu doar declară, dar și trăiește valorile europene”.

Sunt condiții demne pentru toți cei care, fără voia lor, au fost nevoiți să plece din țările de origine. Eforturile noastre de integrare în UE presupun nu doar implementarea reformelor, operarea schimbărilor în legislație, dar și îmbunătățirea tuturor serviciilor pe care statul le oferă propriilor cetățeni sau oamenilor care fug din calea războiului. Am demonstrat că societatea noastră este una care nu doar declară, dar și trăiește valorile europene. Aceasta s-a văzut prin felul în care am gestionat împreună criza refugiaților – cetățeni, voluntari, organizații neguvernamentale, întreprinderi private, Guvern și autorități publice locale”, a declarat Natalia Gavrilița.

De la începutul războiului, peste 750 mii de persoane din Ucraina au intrat în Republica Moldova, dintre care circa 102.000 de persoane ­rămân în continuare pe teritoriul țării noastre. Tot în această perioadă, peste 11.000 persoane au solicitat azil.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.