VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În ultimul an, salariile angajaților au crescut cu 16%. Cele mai mici câștiguri sunt în agricultură și alimentație publică

Salariul mediu al angajaților din sectorul real și bugetar a crescut, timp de un an, cu 16,1%. Veniturile au ajuns până la 12357 de lei în trimestrul III al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă din 2022. Cele mai mari majorări, de 19 la sută, au fost înregistrate în artă, turism și în învățământ.

Datele Biroului Național de Statistică arată că, în continuare, cel mai mare câștig salarial îl au angajații din informații și comunicații. Este vorba de un salariu mediu de peste 30 300 de lei, după care urmează domeniul financiar și de asigurări, cu un venit de peste 23 400 de lei și angajații din întreprinderilor de producere și furnizare a energiei electrice și termice, gaze, apă caldă – peste 19000 mii de lei.

Cele mai mici valori ale câștigului salarial mediu lunar s-au înregistrat în activități de cazare și alimentație publică  7876 de lei, în agricultură și silvicultură, unde s-a înregistrat un salariu de 8344 de lei și în artă și turism – 8645 de lei.

În ultimul an, cele mai semnificative creșteri, de 19%, s-au înregistrat în artă, activități de recreere și de agrement, activități de servicii administrative și în învățământ, iar în comerțul cu ridicata și amănuntul creșterea a fost de 18%.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.