VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Hotărârile, decretele și alte acte ale autorităților nu vor mai fi traduse în limba rusă

Guvernul vrea să excludă obligativitatea traducerii actelor în limba rusă. Propunerile se regăsesc într-un proiect mai amplu al Ministerului Justiției privind procesul de elaborare și promovare a proiectelor actelor normative, document care este supus acum consultărilor publice.

Astfel, se propune modificarea Legii privind modul de publicare şi intrare în vigoare a actelor oficiale, conform căreia toate actele publicate în Monitorul Oficial sunt „traduse în limba rusă și în alte limbi conform legislației”. În acest sens, documentele, decretele, hotărârile și deciziile autorităților vor fi publicate exclusiv în limba română, transmite deschide.md.

De asemenea, în cazul în care inițiativa Ministerului Justiției va fi aprobată, proiectele de lege și propunerile legislative ale deputaților vor fi prezentate doar în limba română, acestea vor putea fi doar însoțite de traducerile în limba rusă.

Autoritățile propun ca pe teritoriile în care persoanele aparținând unei minorități naționale constituie o parte considerabilă din populație, actele autorităților administrației publice locale se fie publicate în limba română și, după caz, cu traducere în limba minorității respective. În acest sens, în cazul Găgăuziei, actele nu vor mai fi publicate în limba rusă, așa cum se practică la moment, ci doar în limba română și în limba găgăuză.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.