VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

În România, pe 8 mai ar putea fi celebrată capitularea Germaniei Naziste. Nicolae Ciucă: Ziua de 9 mai este o pervertire a adevărului istoric

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunţat astăzi că va iniţia demersurile de recunoaştere a zilei de 8 Mai ca dată oficială a celebrării şi în România a capitulării Germaniei Naziste, alături de partenerii NATO, transmite digi24.ro.

Șeful Guvernului de la București susține că ziua de 8 mai redă adevărata simbolistică a capitulării Germaniei Naziste, iar ziua de 9 mai reprezintă o pervertire a adevărului istoric de către Rusia, care încearcă să eclipseze un șir de acțiuni importante ale aliaților din Occident.

„Înfrângerea Germaniei naziste, care avea să capituleze oficial în faţa forţelor eliberatoare occidentale, la 8 Mai 1945, a însemnat pentru Europa căderea unui regim totalitar, criminal, extremist, care a dus în pragul dezastrului întregul nostru continent. Sfârşitul războiului a lăsat România dezmembrată, în urma Pactului Ribbentrop-Molotov şi ţinută captivă de către Uniunea Sovietică, în blocul comunist, în urma acordului de la Ialta”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul român a declarat că Rusia transformă treptat data de 9 Mai în ocazie propagandistică de susţinere a agresiunii militare din Ucraina şi pervertirea adevărului istoric prin clamarea victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial ca unic protagonist.

”Trebuie să reamintim marile momente ale războiului, precum debarcarea din Normandia, eliberarea Parisului, Madridului şi Romei, Atenei şi a marii părţi a Germaniei, un efort comun al trupelor aliate americane, britanice şi franceze, alături de rezistenţele naţionale. Astfel, aducem un omagiu tuturor românilor care au luptat pentru eliberarea ţării şi a Europei de Est de sub jugul nazist”, a mai declarat Ciucă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.