VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În Republica Moldova va fi creat Institutul Național pentru Educație și Leadership

Procesele de formare inițială și continuă a cadrelor didactice și manageriale vor fi modernizate, iar calitatea predării în instituțiile de învățământ va crește. În acest sens, Guvernul a aprobat înființarea, la Chișinău, a primului Institut Național pentru Educație și Leadership.

Acțiunea face parte din cele 20 de priorități ale Guvernului, incluse în Planul Național „Construim Moldova Europeană”.

În cadrul instituției, vor activa 17 angajați care în anul 2024 vor forma o rețea din circa 1000 de mentori, salarizați adițional, aleși din rândul celor mai buni profesori.

Mentorii  vor ajuta tinerii specialiști, stagiarii, dar și colegii în dezvoltarea profesională la locul de muncă. Implicarea acestora va susține comunitatea educațională să inoveze și să aplice metode eficiente de predare și conducere.

De asemenea, Institutul Național pentru Educație și Leadership va fi responsabil de realizarea cercetărilor în domeniul formării cadrelor didactice, de elaborarea materialelor metodologice și a ghidurilor, precum și de inițierea unor proiecte și colaborări naționale în ramura gestionată.

În același timp, personalul instituției va desfășura activități de promovare în societate a statutului personalului din învățământ și de încurajare a tinerilor să urmeze o carieră didactică.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.