VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În Republica Moldova a fost lansat registrul unităților de instruire a conducătorilor auto

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) în parteneriat cu Instituția publică ,,Agenția de Guvernare Electronică” a lansat sistemul informațional „Registrul unităților de instruire a conducătorilor de vehicule și al formabililor ”, care are drept scop sporirea eficienței și transparenței în domeniul instruirii conducătorilor auto.

Sistemul informațional „Registrul unităților de instruire a conducătorilor de vehicule și al formabililor” este o platformă unică de gestionare în format electronic a informației cu privire la unitățile de instruire și formabililor care oferă un mediu informațional accesibil și securizat pentru asigurarea managementului unităților de instruire, verificarea și înregistrarea formabililor și evidența rezultatelor examinării acestora.

Potrivit MEC, registrul va asigura evidența în format digital a datelor aferente procesului de instruire, automatizarea transferului de date între instituțiile participante la procesul de instruire și de eliberare a permiselor pentru conducătorii de vehicule, analiza și elaborarea indicatorilor de performanță, instrumente de control al fluxurilor de documente și facilități de raportare, ceea ce va contribui la sporirea eficienței și transparenței în domeniul instruirii conducătorilor auto.

Beneficiarii noului produs vor avea posibilitatea să acceseze online date despre unitățile de instruire acreditate și să se înscrie în format electronic la programele de instruire disponibile.

Totodată, sistemul va permite Agenției Servicii Publice, prin intermediul MConnect, să preia date cu privire la persoanele care au susținut cu succes examenele interne pentru a le înscrie în format electronic la examenul extern de obținere a dreptului de a conduce.

Sistemului informațional este dezvoltat în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, implementat de Agenția de Guvernare Electronică, cu suportul Grupului Banca Mondială. Costurile privind elaborarea și implementarea sistemului informațional „Registrul unităților de instruire a conducătorilor de vehicule și al formabililor ” constituie 2,3 milioane lei (133 200 $), care includ și mentenanța sistemului pentru un an de zile din data dării în exploatare a acestuia.

Pagina publică a Registrului unităților de instruire a conducătorilor de vehicule și formabililor poate fi accesată la următorul link: https://scoliauto.gov.md.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.