VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În R. Moldova sunt peste 12 mii de locuri de muncă vacante

Conform bazei de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă(ANOFM) la data de 07 noiembrie erau în evidență 12589 locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați.

Cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt în mun. Chișinău – 5761, urmat de Bălți cu 911, Ungheni – 742, Orhei cu puțin peste 500 de posturi vacante, Floreșt și Ialoveni cu peste 300 de locuri, precum și alte raioane.

Totodată, 83% din numărul total de locuri de muncă vacante sunt pentru persoanele necalificate sau cu studii profesionale și doar 17% pentru specialiști cu studii superioare.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior și mediu de specialitate sunt disponibile 2137 locuri de muncă vacante.

Astfel, doar în domeniul sănătate și asistență socială sunt aproape 500 de locuri libere. Alte domenii care au nevoie de angajați sunt inginerie, secretariat, relații publice, mass-media, juridic, marketing, învățământ, financiar și IT.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitori necalificați, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă 10452 locuri de muncă. Cele mai în următoarele domenii: industria ușoară, serviciilor și comerțului, domeniul artizanal, transport și depozitare, agricultură, silvicultură, acvacultură, piscicultură și pescuit.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, unde pot primi informații privind locurile vacante.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.