VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În prima jumătate a anului operatorii din turism au raportat o creștere cu 50% a serviciilor oferite

În ianuarie-iunie 2022 aproximativ 142 de mii de turiști și excursioniști au beneficiat de serviciile agențiilor și operatorilor de turism sau cu 47,8% mai mult față de ianuarie-iunie 2021.

Biroul Naţional de Statistică (BNS) precizează că numărul de participanți la turismul emițător a crescut cu 32,5 mii de persoane, la turismul receptor – cu 7,3 mii de persoane și turismul intern – cu 6,2 mii de persoane. Turismul emițător și intern au deținut cea mai mare pondere în numărul total de turiști și excursioniști, revenindu-le 67,9% și, respectiv, 24,7%.

Prin intermediul agenţiilor de turism şi turoperatorilor în ianuarie-iunie 2022 au plecat în străinătate 96,5 mii de turişti şi excursionişti. Majoritatea au avut drept scop de a se odihni, recreea şi a se distra (99,6%). Cetăţenii Republicii Moldova au preferat să călătorească preponderent în Turcia, România, Bulgaria, Egipt, Grecia și Emiratele Arabe Unite.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.