VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În prezent, pe teritoriul Republicii Moldova sunt peste 79 mii de cetățeni ucraineni

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), la data de 24 octombrie, pe teritoriul Republicii Moldova sunt 79.126 cetățeni ucraineni.

Totodată, în total, pe teritoriul Republicii Moldova sunt 84.694 cetățeni străini, dintre care 43.243 sunt minori, cetățeni ucraineni și de alte naționalități ce au intrat pe segmentul de frontieră moldo-ucrainean.

Potrivit MAI, de la începutul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și până în prezent, la Biroul migrație și azil au fost depuse 10.352 cereri de azil.

Menționăm că la 18 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, Igor Grosu, Președintele Parlamentului a declarat că Federația Rusă a schimbat tehnica de luptă și atacă obiective strategice, infrastructura critică, stații termoelectrice și electrice din Ucraina, iar acest lucru ar putea declanșa un nou val de refugiați. „Va trebui ca și în cazul precedent să găzduim femei, copii, bătrâni și să îi primim în R. Moldova”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.