VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În postul vamal Leușeni au fost deschise cinci piste noi de control pe sensul de intrare în țară

În scopul reducerii timpilor de traversare prin punctul de trecere a frontierei Leușeni au fost deschise 5 piste de control pe sensul de intrare în țară, ceea ce duce la implicarea mai multor polițiști de frontieră și funcționari vamali în procesul de control și realizarea simultană a procesării unui număr mai mare de mijloace de transport. 

Poliția de frontieră a Republicii Moldova a emis un comunicat în care menționează că punctul de trecere a frontierei Leușeni este cel mai solicitat și înregistrează cel mai mare număr de traversări ale frontierei de stat. Astfel, de la 1 iunie 2022 și până la ziua de ieri 800 de mii de persoane au traversat frontiera. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, sunt cu 200 mii de treceri mai mult. La fel, numărul persoanelor s-a majorat cu aproximativ 8% în comparație cu perioada similară a anului 2019, înainte de pandemie.

În aceiași ordine de idei, Poliţia de Frontieră și Serviciul Vamal întreprind toate măsurile menite să contribuie la fluidizarea traficului transfrontalier și anume:
•    suplimentarea numărului de angajați și asigurarea cu tehnică specială de control;
•    redirecționarea traficului pe pistele disponibile pe sensul opus de deplasare, adică procedura „REVERS”;
•    schimbul reciproc de date și informații privind fluxul de călători și mijloace de transport;
•    redirecționarea fluxului și recomandarea pentru călători de a alege cele mai apropiate puncte de trecere a frontierei, cum ar fi Costești, Cahul sau Lipcani etc.
•    folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere (disponibilitatea tuturor pistelor de control); 
•    schimbul reciproc de date și informații privind fluxul de călători și mijloace de transport;
•    intensificarea relațiilor de conlucrare cu autoritățile de frontieră și vamale ale statelor vecine, pentru a sincroniza acțiunile ce țin de traversarea frontierei de stat. 

Totodată, în scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal recomandă: 
•    verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat; 
•    tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor; 
•    consultarea aplicației „Traficul on-line în posturile vamale de frontieră” de pe pagina oficială a Serviciului Vamal, pentru a cunoaște în timp real situația din punctele de trecere a frontierei.

De asemenea, autoritățile de control la frontieră, fac apel către călători să manifeste înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.