VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În farmaciile din țară vor apărea 10 medicamente noi

Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a autorizat 24 medicamente, dintre care 10 în premieră.

Printre medicamentele autorizate în premieră, se numără Eplepres care se utilizează pentru tratarea insuficienţei cardiace; Groprinosin Forte utilizat în tratamentul antiviral, în infecții necomplicate cu Herpes simplex și herpes zoster și în tratamentul unor boli neurologice.

De asemenea, au fost autorizate primar și 3 tipuri de vaccinuri gripale.

Printre produsele medicamentoase autorizare repetat, se regăsesc: Propofol-Lipuro – preparat ce aparţine unei grupe de medicamente numite anestezice generale și Ertinob – este un medicament utilizat în tratamentul cancerului.

Lista integrală a medicamentelor autorizate poate fi accesată AICI.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.