VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În 2023, Parlamentul a înregistrat 490 de inițiative, fiecare a doua fiind elaborată de deputați

În 2023, Parlament a înregistrat 490 de acte normative propuse spre examinare. Din totalul inițiativelor, 85% au fost deja aprobate de legislativ. Fiecare al doilea act, sau 243 de inițiative legislative, au fost elaborate de deputați, arată datele statistice ale Parlamentului. 

Alte 188 de proiecte, sau 38%, au fost semnate de Guvern, 57 de inițiative aparțin președintelui Republicii Moldova, iar două au fost propuse de Adunarea Populară a Găgăuziei.  

Statistica legislativului mai arată că fracțiunile parlamentare au propus 225 de proiecte, iar Biroul permanent al Parlamentului – 18 acte normative. Cele mai multe inițiative legislative, 190 la număr, au fost prezentate de deputații Partidului Acțiune și Solidaritate. Aleșii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au propus 25 de inițiative, iar alte 10 proiecte au fost prezentate de deputații neafiliați.

Potrivit Constituției, dreptul de inițiativă legislativă aparține deputaților, președintelui Republicii Moldova, Guvernului şi Adunării Populare a Găgăuziei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.