VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În două sate din Găgăuzia scrutinul local nu va avea loc

Peste 1000 de alegători din două sate din Găgăuzia nu vor ajunge azi la secțiile de votare. Scrutinul nu va avea loc în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe, deoarece singurii candidați înregistrați în aceste sate reprezintă Partidul ”Șansă”, care vineri a fost retras din cursă la decizia Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale.

Chiar dacă biroul a fost amenajat, buletinele au fost tipărite, sătenii din cele două sate și membrii secției vor sta acasă. Echipa Vocea Basarabiei a discutat cu localnicii din Chioselia Rusă, care au precizat că regretă că nu-și vor putea alege primarii. În satul Chioselia Rusă, pentru funcția de primar s-a înregistrat doar Gheorghi Gospodinov, iar în Cotovscoe – Gheorghe Palic. În cazul celor două localități urmează să fie organizate alegeri repetate.

De asemenea, potrivit CEC, în 45 de localități din țară a fost înregistrat câte un singur candidat la funcția de primar. În alte 21 de localități participă doar câte un singur concurent electoral pentru funcția de consilier local.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.