Datele Băncii Naționale denotă că executorii dețin 400 de titluri în valoare de peste 16 miliarde lei.
În luna iunie, pe rol, în judecată se aflau 44 de acțiuni de recuperare a activelor de la cele trei bănci devalizate (Banca de Economii, Unibank și Banca Socială). În gestiunea anchetatorilor se află 73 de cauze penale dintre care pe rol – 19 acțiuni de judecată. Astfel, suma prejudiciului urcă la peste 65 miliarde lei sau în creștere cu aproape 15 miliarde lei.
În trimestrul II al acestui an, acțiunile autorităților nu s-au remarcat cu mari succese în recuperarea miliardului furat, chiar dacă s-a pus sechestru pe multe active, prejudiciul va putea fi recuperat abia după o decizie definitivă a instanței.
Multe dintre activele principalilor figuranți ai dosarului furtului miliardului, Vladimir Plahotniuc și Ilan Şor, au fost sechestrate de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, însă prejudiciul estimat va putea fi recuperat doar după o decizie definitivă în instanță. De exemplu, în cazul magazinelor duty- free, deținuțe anterior de familia lui Ilan Șor, sechestrele aplicate au fost ulterior ridicate, iar în consecință au fost revândute și acum se află sub controlul unor afaceriști interpuși.