VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În contextul zilei de 8 martie, Fiscul anunță noi monitorizări la florării și restaurante

Serviciul Fiscal de Stat va organiza, joi și vineri, acțiuni de monitorizare la florării, hoteluri li restaurante, în contextul Zilei internaționale a femeii.

„Reiterăm faptul că, acțiunile de monitorizare nu sunt orientate spre aplicarea sancțiunilor. Obiectivul acțiunii constă în monitorizarea modului de respectare a legislației în vigoare de către contribuabilii sus-menționați, în scopul prevenirii nedocumentării tranzacțiilor prin echipamentele de casă și de control”, se arată într-un comunicat al Serviciului Fiscal.

Monitorizarea contribuabililor vizați vine în contextul creșterii cererii acestor servicii cu ocazia sărbătorii Ziua internațională a femeii, fapt ce duce la sporirea riscului de nedeclarare a tuturor vânzărilor cu scopul de a diminua cuantumul impozitelor și taxelor aferente Bugetului public național.

Autoritatea fiscală națională recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legale, iar cumpărătorilor – să solicite bonul de casă la procurarea florilor/ serviciilor, astfel contribuind la majorarea nivelului de conformare.

Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă la cooperare agenții economici și contribuabilii pe parcursul desfășurării acțiunilor anunțate.

Amintim, în 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților, Serviciul Fiscal a calculat, în cadrul unor monitorizări similare, încasări de aproximativ 8 milioane de lei la florăriile, cafenelele și restaurantele din Chișinău și Bălți. În total, în atenția inspectorilor fiscali au fost peste 120 de agenți economici.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.