VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ambasadorul României, întâlnire cu PS Antonie, episcopul de Bălți al Mitropoliei Basarabiei

Ambasadorul României în R. Moldova, Cristian Leon-Țurcanu a mers azi în nordul R. Moldova, acolo unde a avut o întâlnire cu episcopul de Bălți al Mitropoliei Basarabiei, Preasfințitul Antonie.

Diplomatul a ajuns în Ocnița, acolo unde a văzut cum decurg lucrările de ridicare a viitoarei Biserici ”Sf. Nicolae”.

„Noua biserică de lângă frontiera cu Ucraina este parte din Mitropolia Basarabiei și este ridicată prin grija Episcopiei de Bălți cu fonduri românești”, a declarat Cristian Leon-Țurcanu.

Ambasadorul a precizat că a discutat cu episcopul de Bălți despre comunitatea de creștini din nordul R. Moldova, precum și despre proiectele și programele sociale și educative derulate.

Totodată, Cristian Leon-Țurcanu a avut azi, la Bălți, și o discuție du primarul mun. Bălți, Aleksandr Petkov. Cei doi au discutat despre importanța viitorului european al R. Moldova „ca vector de stabilitate, siguranță și prosperitate pentru fiecare cetățean de pe acest mal al Prutului”, a scris ambasadorul.

În cadrul întrevederii de la Primăria municipiului Bălți au mai fost abordate proiecte comune pentru modernizarea infrastructurii în folosul comunității, programele de învățare a limbii române, dar și perspectivele atragerii de investiții românești în regiunea de nord a R. Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.