VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CEC, după excluderea candidaților Șansa din cursă: Va fi aplicată ștampila „Retras” în toate buletinele de vot

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că birourile electorale ale secțiilor de votare vor aplica ștampila cu mențiunea „Retras” în toate buletinele de vot în dreptul tuturor concurenților electorali desemnați de către Partidul „Șansa”. Decizia a fost luată la 3 noiembrie după ce Comisia pentru Situații Excepționale a dispus anularea înregistrării concurenților electorali înaintați de partidul Șansă în cadrul alegerilor locale din 5 noiembrie.

CEC informează că birourile electorale ale secțiilor de votare vor aplica, cel târziu până la ora 18:00 a zilei de 4 noiembrie, ștampila cu mențiunea „Retras” în toate buletinele de vot, în dreptul tuturor concurenților electorali din partea Partidului Politic „ȘANSĂ”.

De asemenea, va fi aplicată ștampila cu mențiunea „Retras” în dreptul concurentului electoral respectiv în procesele-verbale pretipărite privind rezultatele numărării voturilor întocmite de birourile electorale și procesele-verbale de centralizare a rezultatelor votării și, respectiv pentru centralizarea rezultatelor votării întocmite de Consiliile electorale de circumscripție respective.

Premierul Dorin Recean a anunțat în sera zilei de 3 noiembrie că CSE a decis anularea înregistrării concurenților electorali desemnați de partidul politic „Șansa” în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie. Decizia a fost luată în contextul raportului prezentat de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) privind atacurile asupra R. Moldova și implicarea Federației Ruse în alegerile din R. Moldova.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.