VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În 2023, un grup de IMM-uri din țară beneficiat de 51 mil. de lei în cadrul unui proiect european

În 2023, 93 de companii au beneficiat de granturi europene în valoare totală de 51,3 milioane de lei, 70% dintre întreprinderi fiind în sate.

Granturile au fost alocate prin intermediul a șase programe gestionate de ODA și cofinanțate de Uniunea Europeană. Programele precum PARE 1+2, Start pentru Tineri, Programul de Ecologizare a IMM-urilor, Programul de Transformare Digitală, Programul de Retehnologizare și Eficiență Energetică, și Programul de Turism Rural, au ca scop sprijinirea dezvoltări economice reziliente a antreprenoriatului autohton și promovarea tranziției ecologice în Republica Moldova, transmite realitatea.md.

Programele de susținere antreprenorială implementate de ODA beneficiază de sprijin financiar din partea Uniunii Europene, prin intermediul unui acord de grant în valoare de 8 milioane euro semnat în mai 2023, în cadrul proiectului „UE pentru IMM-uri”.

În intervalul 2023-2026, se preconizează că 300 de întreprinderi vor primi asistență pentru dezvoltarea, extinderea sau internaționalizarea activității lor. Totodată se estimează că, cel puțin 50% dintre acestea, vor avea acces la noi oportunități în sectoare cu potențial de creștere, în timp ce 80% vor acoperi zonele rurale.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.