VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Importurile de cereale, permise doar în baza licențelor eliberate de Ministerul Agriculturii

De astăzi, toate importurile de grâu, porumb și floarea-soarelui vor putea fi făcute doar în baza unei licențe emise de Ministerul Agriculturii. Dispoziția în acest sens a fost aprobată azi de Comisia Națională pentru Situații Excepționale și a fost anunțată de ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea.

Noile reguli vor fi valabile doar pe perioada stării de urgență și, potrivit lui Bolea, au drept scop stabilizarea prețurilor pe piața locală.

”În urma războiului din Ucraina, care durează de un an și jumătate, piața cerealelor, în materie de prețuri, a fost perturbată major. Pentru stabilizarea s-a luat decizia să întreprindem aceste măsuri. Sunt supuse licențierii următoarele mărfuri: grâul, porumbul, floarea-soarelui. Cererile pot fi depuse de persoane fizice și juridice care desfășoară activități privind fabricarea uleiurilor și grăsimilor, fabricarea produselor de morărit, pentru fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor de fermă, creșterea animalelor”, a declarat Vladimir Bolea.

Demnitarul a declarat că în următoarele zile va fi elaborat regulamentul privind activitatea comisiei de licențiere. Decizia este una similară cu cea a autorităților din România. Ministerul Agriculturii de la București, printr-o Ordonanță de Urgență, a stabilit că importurile de cereale din Ucraina și Republica Moldova vor fi permise doar fermierilor și procesatorilor români și vor fi posibile doar pe bază de licență.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.