VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Autorizația pentru Uzina Metalurgică de la Râbnița, prelungită până la 31 octombrie

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), care s-au reunit astăzi, 4 octombrie, într-o nouă ședință, a decis prelungirea, până la 31 octombrie2023, a termenului de valabilitate a Autorizației de Mediu privind gestionarea deşeurilor și a Autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe, eliberată pentru „Uzina Metalurgică Moldovenească”.

Potrivit Dispoziției semnată de prim-ministrul R. Moldova, Dorin Recean, timp de o zi lucrătoare, Agenţia de Mediu este obligată să emită toate actele permisive, la solicitarea conducerii Uzinei din Râbniţa.

Totodată, uzina este obligată să raporteze cantitatea emisiilor de poluanți până la sfârșitul lunii curente. 

Potrivit hotărârii CSE, se fac derogări de la Legea cu privire la mediul înconjurător, de la Legea cu privire la protecția aerului atmosferic și de la Lega privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.