VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Implementarea recomandărilor auditului asupra proiectului locuințelor sociale, examinată la Parlament

La ședința Comisiei de control al finanțelor publice a fost audiată implementarea recomandărilor Curții de Conturi, făcute în urma auditului conformității asupra realizării Proiectului de construcție a locuințelor pentru păturile socialmente vulnerabile II. Misiunea de follow-up a arătat că măsurile întreprinse de factorii decizionali în vederea implementării recomandărilor auditului care a fost realizat în 2021 nu au fost suficiente pentru eliminarea integrală a deficiențelor constatate.

Potrivit raportului misiunii, din 29 de recomandări formulate de auditorii Curții de Conturi în 2021, până în prezent au fost realizate doar șapte. Omisiunile admise de entitățile responsabile de executarea recomandărilor se referă, în special, la problema repartizării locuințelor sociale cu încălcarea cadrului legal.

Urmare a misiunii de follow-up, au fost formulate recomandări repetate, inclusiv, către Unitatea de implementare a proiectului de construcție a locuințelor pentru păturile socialmente vulnerabile II, Consiliile raionale, Agenția pentru Supraveghere Tehnică, dar și organele de drept.

Membrii Comisiei de control al finanțelor publice și-au arătat deschiderea deplină pentru propunerile de modificarea și ajustare a cadrului legal.

„Este necesară o abordare mai exigentă a proiectelor destinate păturilor social vulnerabile, precum și tinerilor specialiști pentru a le crea condiții adecvate de activitate care să le permită să ofere servicii de calitate cetățenilor”, a menționat președinta Comisiei de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi.  

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.