VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Implementarea prevederilor Convenției împotriva dopajului, evaluată de experți din cadrul Consiliului Europei

Implementării prevederilor Convenției internaționale împotriva dopajului, ratificată de țara noastră, a fost evaluată de experți în domeniul antidoping din cadrul Consiliului Europei.

Delegația de experți, condusă de Liene Kozlovska, manager de program în Departamentul Anti-Doping, au efectuat, în perioada 1-2 februarie, o vizită de lucru în Republica Moldova.

În cadrul vizitei, echipa specializată s-a întâlnit cu secretarul de stat Vladimir Arachelov, unde a participat și directorul general al Agenţiei Naţionale Antidoping, Artiom Jucov. Discuțiile au vizat aspecte ce țin de organizarea și funcționarea Agenţiei Naţionale Antidoping în raport cu definirea unor noi obiective și, respectiv, fortificarea bunelor practici în domeniu.

„A fost accentuat, de asemenea, și faptul că structura, echipa și atribuțiile unei agenții antidoping pot varia în funcție de țară și de specificul acesteia, iar organizarea și funcționarea este influențată și de regulamentele naționale sau internaționale la care se supun”, afirmă reprezentanții ministerului Finanțelor.

În acest context, secretarul de stat a confirmat importanța eforturilor de dezvoltare permanentă a Agenției, urmare a procesului de reorganizare instituțională.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.