VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

IGP a recepționat un lot de instrumente software, în valoare de aproape 70 de mii de dolari, din partea SUA

Procesul de modernizare și de sporire a capacităților profesionale a structurilor sistemului afacerilor interne este un aspect important în eficientizarea proceselor de muncă, iar Ministerul Afacerilor Interne urmărește cu atenție tendințele și depune eforturi pentru a asigura angajații cu cele necesare pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. 

În acest sens, Inspectoratul General al Poliției a recepționat un lot de instrumente software moderne din partea Statelor Unite ale Americii, ce vor contribui la prevenirea și combaterea infracțiunilor din domeniul cibernetic. 

La eveniment au participat ministra afacerilor interne, Ana Revenco, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, E.S. Kent D. Logsdon, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu și directorul Secției Justiție Penală și Aplicare a Legii din cadrul Ambasadei SUA.


„Inspectoratul Național de Investigații este beneficiarul suportului acordat astăzi de poporul american, care înțelege prin acest gest cât de importantă este activitatea de cercetare a infracționalității, de prevenire și de combatere a acestui fenomen în asigurarea climatului de stabilitate, în care cetățenii noștri să poată trăi și să-și desfășoare activitățile cotidiene”, a menționat Ana Revenco, ministra afacerilor interne.


Lotul de echipamente, estimat în suma de 69 368 de dolari, este constituit din tehnica de calcul, sisteme server, sisteme de întreținere a serverelor, soft specializat de monitorizare a mediului online. Donația SUA sporește reziliența și protecția serverelor INI. De asemenea, crește capacitatea de analiză prin accesarea unui volum de date foarte mare, ceea ce înseamnă un produs analitic mult mai bun.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.