VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu: Vizita președintelui portughez este un mesaj puternic și încurajator pentru R. Moldova

Vizita Președintelui portughez este un mesaj puternic și încurajator pentru Republica Moldova și cetățenii noștri, care suntem în plin proces de a avansa ferm pe calea europeană, a menționat Igor Grosu după întrevederea cu Președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, care se află într-o vizită oficială în țara noastră.

Potrivit unui comunicat emis de Parlament, discuțiile celor doi oficiali s-au axat pe cooperarea bilaterală moldo-portugheză, agenda de reforme a țării noastre și parcursul european al Republicii Moldova. Igor Grosu s-a referit la prioritățile de pe agenda legislativului.

„Reforma justiției, crearea unui mediu atractiv pentru investitori, întărirea instituțiilor de forță rămân a fi unele dintre principalele obiective”, a adăugat șeful legislativului.

Totodată, oficialii au discutat despre oportunitățile de intensificare a relațiilor bilaterale dintre parlamentele din Republica Moldova și Republica Portugheză.

„Experiența Portugaliei ne-ar fi de folos pe mai multe domenii precum ajustarea legislației, energia regenerabilă, educație și cultură”, a accentuat Președintele Parlamentului.

„Sunt sigur că după acest schimb de vizite la nivel de președinte, organizarea forumurilor de afaceri moldo-portugheze, semnarea acordurilor de parteneriate, începe o nouă etapă în relațiile bilaterale și putem miza pe sprijinul Portugaliei la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles din decembrie”, a conchis Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Este pentru prima dată când Republica Moldova găzduiește vizita unui președinte al Republicii Portugheze.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.