VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu: Sper că 2023 va fi un an al renașterii și al făuririi

În anul 2023 sper să vină pacea în Ucraina și în regiunea noastră, să fie un an al renașterii și al făuririi. În cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei, Președintele Parlamentului, Igor Grosu și-a exprimat speranța că în anul curent omenirea va depune toate eforturile pentru a construi și reabilita tot ce a fost distrus din cauza războiului.

„În 2023 aștept să vină pacea în Ucraina, în regiunea noastră, să nu mai sufere nimeni, nici militari, nici bătrâni, nici copii. Sper să fie un an al renașterii, al reconstruirii, al făuririi iar tot ce are mai bun omenirea și știința, să fie implicate pentru a construi ceea ce a fost din păcate deteriorat și stricat în urma invaziei”, a declarat șeful legislativului.

Acesta și-a exprimat încrederea că anul 2023 va fie un an al speranței, al credinței în victorie, a faptului că bineleva învinge răul.

Întrebat cum crede că va fi depășit sezonul rece, oficialul a declarat că populația Republicii Moldova trebuie să ia exemplul țărilor dezvoltate care economisesc și să consume inteligent resursele energetice, dar și să fie utilizate resursele regenerabile de energie.

„Trebuie să economisim, să fim inteligenți și să luam exemplu de la țări dezvoltate care utilizează eficiența energetică, izolează și conservează căldura. Trebuie să consumăm inteligent dar și să folosim energia regenerabilă. Noi nu avem petrol și gaze, dar avem soare de care putem beneficia”, a punctat Igor Grosu în cadrul interviului pentru Vocea Basarabiei.

Cît despre anul ce a trecut, Igor Grosu a spus că acesta a lăsat o amprentă puternică asupra istoriei Republicii Moldova deoarece a fost depusă candidatura de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană – șansă pe care „suntem obligați să o valorificăm atât pentu noi, cât și pentru viitoarele generații”.

„Anul 2022 ramâne în istorie cu bune și cu rele. Cu toții am primit un șoc legat de invazia brutală a Rusiei asupra Ucrainei care ne-a scos dintr-o zonă de confort”, a spus șeful legislativului.

Igor Grosu a mai spus că anul 2022 a fost un an în care cetățenii Republicii Moldova au demonstrat că sunt solidari și săritori la nevoie.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.