VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu, mesaj în ajunul Zilei Naționale a României: Transmit recunoștința noastră tuturor românilor!

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, spune că Republica Moldova a simțit mereu umărul României, care a ajutat-o să treacă mai ușor prin crize, dar și să înceapă să construiască un viitor mai bun.

„România a fost și rămâne susținătoarea noastră fermă pe plan economic, politic, diplomatic, cultural, educațional”, a declarat șeful legislativului în debutul ședinței de joi.

„Dragi români și prieteni ai României, sincere felicitări cu ocazia Zilei Naționale a României, pe care o vom celebra mâine, 1 decembrie. Transmit recunoștința noastră tuturor românilor pentru receptivitatea și promptitudinea cu care răspund la nevoile Republicii Moldova și ale cetățenilor noștri”, a notat Igor Grosu, potrivit IPN.

Republica Moldova și România construiesc împreună poduri, grădinițe, muzee, săli de cultură, gazoducturi, elimină tarifele la roaming, dar și scapă de dependența energetică față de Rusia. Igor Grosu mai spune că sprijinul României este resimțit de cetățenii moldoveni în toate regiunile.

„Vocea României este importantă în cadrul Uniunii Europene, iar europarlamentarii români sunt avocații noștri la Bruxelles. Exprim recunoștință deputaților și senatorilor români care prin votul de acum 2 zile, prin care au reiterat sprijinul deplin pentru avansarea integrării europene a Republicii Moldova și prin care susțin adoptarea unei decizii pozitive a Consiliului European privind deschiderea negocierile de aderare la UE. Integrarea europeană este obiectiv major al Republicii Moldova, pe care îl putem atinge și cu susținerea prietenilor noștri de la București”, a menționat președintele Parlamentului.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.