VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Igor Grosu, la întrevederea cu Mareșalul Senatului polonez: „Ne propunem să intensificăm exportul pe piața polonă cu fructele, legumele, vinurile noastre”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut la 24 ianuarie o întrevedere cu Mareșalul Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki, care se află într-o vizită oficială la Chișinău. Oficialii au abordat diverse subiecte de actualitate, printre care situația de securitate din regiune, criza energetică, lupta cu propaganda, proiectele comune și cooperarea economică bilaterală.

„Polonia rămâne un partener de încredere al Moldovei, cu care dorim să dezvoltăm o bună colaborare în continuare. Ne propunem să intensificăm potențialul de export pe piața polonă cu fructele, legumele, vinurile noastre”, a menționat Președintele Parlamentului.

Potrivit datelor statistice, în perioada ianuarie – septembrie 2022, schimburile comerciale moldo-poloneze au avut o creștere semnificativă, iar în 2023 se așteaptă o creștere și mai mare.

Totodată, Președintele Parlamentului și-a exprimat recunoștința pentru suportul politic în cadrul instituțiilor europene și susținerea parcursului european al țării noastre.

„Polonia a fost și este un avocat în procesul nostru de integrare europeană. În ultimul an, dialogul nostru bilateral a avansat”, a remarcat șeful legislativului, apreciind participarea Poloniei la Conferința Platformei de Sprijin pentru Moldova la Berlin, București și Paris.

În cadrul întrevederii, Igor Grosu a subliniat că, în pofida faptului că țara noastră se confruntă cu crize foarte complicate, autoritățile au fost perseverente, s-au ținut de agenda de reforme și au urmat întocmai angajamentele pentru care au primit încrederea și votul cetățenilor.

Oficialii au discutat și despre consecințele războiului nemilos din Ucraina, atât Republica Moldova, cât și Polonia fiind afectate direct de atacurile cu rachete ale Rusiei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.