VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu: La 32 de ani de la independență, eu văd o Moldovă mai puternică, mai sigură și care știe ce vrea

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu Președinta țării, Maia Sandu, și cu Prim-ministrul Dorin Recean, a participat, în dimineața zilei de astăzi, la manifestările dedicate Zilei Independenței Republicii Moldova.

Oficialii au depus flori la Monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial “Eternitate” și la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei. Ulterior, au participat la ceremonia festivă dedicată Zilei Independenței, care a avut loc în Piața Marii Adunări Naționale.

În mesajul său adresat cu ocazia Zilei Independenței, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat: ”La 32 de ani de la independență, eu văd o Moldovă mai puternică, mai sigură, mai încrezută și care știe ce vrea. La mulți ani, Republica Moldova! La Mulți ani, dragi moldoveni!”.

Menționăm că în contextul celei de-a 32-a aniversări a Independenței, în incinta Parlamentului au fost vernisate, în cadrul unei expoziții tematice, albume, cărți, publicații periodice și broșuri care oferă o perspectivă amplă asupra momentelor importante din viața politică a anilor 1989-1991, a mișcării de renaștere națională și obținerii independenței Republicii Moldova. Printre publicațiile expuse se regăsesc discursul rostit de academicianul și deputatul Ion Borșevici, decanul de vârstă, la deschiderea primei sesiuni a Sovietului Suprem al RSSM din 17 aprilie 1990, precum și copia primului număr în limba română al ziarului „Literatura și arta”, publicat la data de 15 iunie 1989.

Totodată, în seara acestei zile, clădirea Parlamentului va fi iluminată în culorile drapelului național.

Pe 27 august, țara noastră marchează Sărbătoarea Națională – Ziua Independenței. În această zi, în anul 1991, 278 de deputați ai Parlamentului au semnat Declarația de Independență a  Republicii Moldova.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.