VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO / Olga Gurgurova: Pentru revenirea cu adevărat la tradiții trebuie să punem accent pe ceea ce am avut frumos în trecut, pe lucrul manual

Olga Gurgurova, o tânăra din Chișinău, care de câțiva ani pune în practică pasiunea sa pentru țesutul manual, reușind să-și inițieze propria afacere, prin intermediul căreia promovează tradițiile strămoșilor, realizând lucrări exclusive inspirate din tradiții, a spus duminică, 27 august, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei, că pentru revenirea cu adevărat la tradiții trebuie să punem accent pe ceea ce am avut frumos în trecut, pe lucrul manual, fiindcă orice lucru făcut manual spune despre ce lucruri frumoase noi putem face, asta aduce plus valoare țării.

Dacă nu vom pune accent acum, această tradiție se va pierde. Tot frumosul își are locul său. Eu am ales să merg pe linia promovării tradițiilor strămoșești, fără modernizare, pentru că dacă nu te pătrunzi de tot procesul de țesut, adică pe lucrul manual, valoarea obiectului, produsului este alta. Nu va mai avea aceeași valoare. Lucrul manual este valoros, nu trebuie să permitem să se piardă. Orice meșteșugărit, care tinde să fie modernizat, are la bază tehnici vechi. Totul evoluează, se dezvoltă, având inspirație din trecut. Lucrul manual nu prea este prețuit la noi în Republica Moldova, dar el trebuie să existe. Lucrul manual este apreciat peste tot în lume, în orice țară, turiștii așa și caută”, a spus Olga Gurgurova.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.