VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

 Igor Grosu, întrevedere la Ankara cu Recep Tayyip Erdogan: Asigurarea securității energetice, un subiect prioritar

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi la Ankara o întrevedere oficială cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Grosu menționează că a discutat cu Recep Tayyip Erdogan despre situația de securitate din regiune și provocările cauzate de războiul Rusiei în Ucraina.

Am apreciat eforturile Turciei în asigurarea coridorului de transportare a cerealelor din Ucraina și am mulțumit autorităților de la Ankara pentru ajutorul umanitar acordat țării noastre în 2022 în a face față crizei refugiaților și suportul acordat în cadrul reuniunilor Platformei de sprijin pentru Moldova”, a scris Grosu.

Totodată, președintele Parlamentului a subliniat că i-a spus lui Recep Tayyip Erdogan că Republica Moldova este interesată în intensificarea schimburilor comerciale cu Turcia și atragerea investițiilor, precum și în consolidarea cooperării în sectorul energetic.

Asigurarea securității energetice este un subiect prioritar pe agenda noastră și suntem interesați ca investitorii turci să vină în Republica Moldova cu proiecte de eficiență energetică și nu doar. Sunt convins că parteneriatul strâns dintre țările noastre ne va ajuta să depășim greutățile și incertitudinea cauzate de războiul din Ucraina care durează deja mai bine de 11 luni. Președintele Erdogan a mulțumit pentru invitația de a participa la cea de-a doua ediție a reuniunii Comunității Politice Europene (EPC), care va avea loc la Chișinău la 1 iunie”, a mai scris Grosu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.