VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu: În această sesiune vom începe pregătirile pentru referendumul de aderare la UE

Pregătirile juridice pentru referendumul de aderare la Uniunea Europeană, anunțat la sfârșitul anului trecut de președinta Maia Sandu, vor începe în actuala sesiune parlamentară. Anunțul a fost făcut de șeful legislativului, Igor Grosu, în cadrul discursului de deschidere a noii sesiuni. „Trebui să punem punct o dată și pentru totdeauna din ce parte a lumii vrem să facem parte”, a precizat Igor Grosu.  

”În toamnă va trebui să organizăm un exercițiu politic foarte important și începutul sau pregătirile pentru acest exercițiu, care se numește referendum, va trebui să-l lansăm în această sesiune. Moldova va răspunde o dată și pentru totdeauna din care parte a lumii vrea să facă parte, deși moldovenii au spus-o repetat că vor să fie parte, e istoric dovedit, a familiei europene și în această toamnă vom pune punct acestei probleme”, a declarat Igor Grosu.  

Șeful legislativului a mai precizat că, în această lună, va fi lansat și procesul de evaluare a corespunderii legislației R. Moldova la cea europeană și să fie inițiată procedura amplă de racordare a legilor naționale la cele ale statelor UE.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.