VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Șefa statului a mers la cinema: „Filmul Leontinei Vatamanu ne-a teleportat în timp”

Președinta Maia Sandu a vizionat în seara zilei de 31 ianuarie documentarul „Te iubesc, Ion și Doina” în regia Leontinei Vatamanu, la Cinematograful Odeon.

„Filmul Leontinei, lucrat cu sensibilitate, acuratețe documentară, dar și cu o imensă admirație pentru eroii săi, ne-a teleportat în timp, scufundându-ne, pe câteva zeci de minute, în intensitatea emoțională a acelei epoci, a acelor timpuri pe care le-am trăit cu toții – cu avânt, cu speranță, dar și cu disperată îndârjire”, a spus Maia Sandu potrivit unui comunicat al instituției prezidențiale.

Șefa statului a amintit că Doina și Ion Aldea-Teodorovici au fost și au rămas cel mai frumos simbol al Renașterii Naționale.

„Energia lor, talentul, frumusețea și credința în țară a fascinat generații întregi, iar cântecele lor nu au moarte. Îi mulțumesc Leontinei pentru această reîntâlnire emoționantă și o felicit pentru felul frumos în care a hotărât să-și sărbătorească aniversarea celor 50 de ani”. 

Documentarul spune povestea vieții și a creației legendarului tandem muzical, Doina și Ion Aldea-Teodorovici, prin poze cu istorie, materiale video și interviuri, frânturi din realitatea celor doi. Filmul, dincolo de zborul, creația, curajul şi sacrificiile celor doi mari artişti, cuprinde durerea şi zbuciumul basarabenilor, într-o nesfârșită luptă pentru valorile şi identitatea națională.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.