VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Igor Grosu, despre contractul MGRES: N-a fost nicio condiționalitate politică, noi rămânem ferm pe pozițiile noastre

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, menționează că reprezentanții Tiraspolului n-au pus nicio condiție politică Chișinăului înainte ca să fie semnat contractul dintre Energocom și MGRES (Centrala de la Cuciurgan) privind livrarea energiei electrice.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei șeful Legislativului a subliniat că a fost un proces de negocieri economice.

A fost un proces de negocieri, negocieri economice, condiționalități politice, că unii deja au început să ne întrebe, n-a fost nicio condiționalitate politică, noi rămânem ferm pe pozițiile noastre. Aici au fost discuții economice, comerciale și trebuie să răspundă mai bine cei care au participat la negocieri”, a precizat Igor Grosu.

Totodată, Igor Grosu a subliniat că Chișinăul nu va achita niciun bănuț pentru gazul consumat de transnistreni.

Acestea sunt datoriile malului stâng la care Gazprom-ul peste 30 de ani a închis ochii, dacă decide să-i deschidă acum, în al 31-lea, an e decizia lor. Noi ne-am onorat facturile, noi ne-am onorat angajamentele, ei au redus nemotivat, neinformându-ne cu 30%, noi am intuit acest lucru, de asta am și făcut toate rezervele de păcură și gaz. Energocom-ul a fost flancat și capacitat să poată face achiziții, ne-am înregistrat la Bursa din România, am început procesul cu listarea la Bursa din Bulgaria, o să ne listăm peste tot unde putem cumpăra gaz. Dacă ei se trezesc și cumva apare, cum spuneau ei că Gazprom-ul nu este o companie de binefaceri, dacă cumva se trezește în ei compania de afaceri și o închide pe cea de binefaceri și adresează întrebări malului stâng, noi o să urmărim atent ce se întâmplă acolo. Știu că regiunea transnistreană nu are bani ca să achite pentru întregul consum de gaze, dar asta nu înseamnă că noi o să plătim măcar un bănuț pentru acel gaz”, a mai subliniat Grosu.

Reamintim că SA Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan (MGRES) pentru luna decembrie. Astfel, pentru decembrie vor fi procurați aproximativ 204.000 MW la un preț de 73 de dolari.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.